Alle kleuterscholen die worden gebouwd in Gambia kunnen ook een bron van inkomsten zijn. ( de inkomsten zouden niet van donaties moeten komen maar van het volk zelf) het is goed voor de werkgelegenheid en de economie in Gambia. De stichting leert te structureren en geld te genereren, het bijhouden van de inkomsten en de uitgaven. Op deze manier proberen wij dat de mensen in Gambia niet afhankelijk blijven van de westerse mensen.

 • Werkgelegenheid
 • Ervaring voor voor de Gambiaanse bouwers
 • Leerkrachten kunnen seminars bijwonen
 • Ouders helpen mee
 • De stap naar gratis onderwijs aan de gemeentescholen worden makkelijker genomen
 • Alle schoolmaterialen worden in het land zelf aangeschaft door de scholen
 • Ouders betalen zelf het schoolgeld
 • Samen met de lokale bevolking proberen we alle onkosten uit het land zelf te halen
 • Door kleine zelfstandige te steunen
 • Goed voor de economie in Gambia

 

De ouders betalen tijdens de kleuterschool zelf het onderwijs, zo worden zij vanzelf betrokken bij het naar schoolgaande kind en is de overstap naar de basisschool makkelijker. De school heeft dan ook een financieel draagvlak. Wanneer kinderen geen ouders hebben of in een ernstige arme situatie verkeren krijgen zij steun van de stichting via een particuliere sponsor. Er wordt dan een gedeelte door de stichting betaald.

Donateurs die meedoen aan het kindschool/project steunen hiermee de ouders van een kind en de kleuterschool.

Na de kleuterschool kunnen de kinderen naar de gemeente basisscholen, deze zijn zes jaar gratis.

De donaties worden gebruikt voor transport kosten en uniformen.

Waarom maakt de stichting alleen gebruik van de gemeentescholen?

In elk land heb je arme en rijke mensen, zo is dat ook in Gambia, Privé scholen zijn erg duur, dit kunnen de  meeste mensen in Gambia niet betalen, hier gaan meestal de kinderen van ministers of advocaten naar toe.

Wanneer er kinderen van een armere familie op deze scholen terecht komen door sponsoring krijgen ze vaak problemen. De kinderen willen dan ook betere schoenen, een mobiele telefoon of IPad, op sommige privé scholen is dit zelfs verplicht. de kinderen gaan dan schooien bij de sponsor en daar zijn de meeste sponsors niet van gediend. Ze stoppen met de donatie. Het kind heeft dan helemaal niets meer. Dit leidt tot meer armoede.

Wat al in eigen land is, kan je als buitenstaander niet negeren, dit is erg denigrerend voor de bevolking. In Nederland was het ook zo 100 jaar geleden, zes jaar lagere school, daarna ging je gewoon werken.

Vanuit het gratis onderwijs op de gemeentescholen kunnen kinderen overgaan naar nog 3 jaar Upper basic en 3 jaar Senior Secondery School.Dit zijn ook gemeentescholen. Deze zijn  niet gratis, hier helpt de stichting de ouders om het totale onderwijs af te maken. Zo zijn er al 78 kinderen geslaagd   zij  hebben het hele onderwijs traject doorlopen. Samen met de ouders en de steun van particulieren donateurs en bedrijven.

 • Ook al het schoolmateriaal is te koop in Gambia, bij Anthony’s  shop is alles te koop voor goed onderwijs. Goederen die worden gegeven uit andere landen, die ook te koop zijn in Gambia leidt tot nog meer armoede.                    Anthony vertelde “zeer verbaasd”dat de westerlingen denken dat er geen goed materiaal te koop is in

  Het beste uit eigen land, goed voor de economie en eigenwaarde van de mensen in Gambia

  Gambia

 • Schoolmaterialen aangeschaft bij Anthony geeft een eenheid in de lessen
 • Leerkrachten kunnen het zelf aanvullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Anthony is alles te koop voor het onderwijs