Geslaagd

Geslaagd 2015:

Pas als mensen in je geloven kun je als ouders die omslag maken, die hebben 14 jaar lang samen met donaties van particulieren en bedrijven via de stichting hun kinderen kunnen steunen in het onderwijs.

78 kinderen hebben het onderwijs vanaf de kleuterschool helemaal kunnen doorlopen vanaf de Nursery School Children Are the Future tot en met de Senior Secondery Schoo( totaal 14 jaar)l; Samen met de steun van de ouders, het ministerie die 6 jaar onderwijs gratis aanbiedt en u als donateur,  hebben wij dit mogelijk kunnen maken. Negen kinderen zijn wegens omstandigheden gaan werken na grade 9.

 

Ook hebben we de scholen kunnen steunen met de maandelijkse kosten. Veel meisjes hebben gekozen voor de huishoudschool met aansluitend een verzorgend beroepsopleiding dat door het ministerie gratis wordt gegeven, zoals verpleegkundige. Zij moeten dan wel 10 jaar in eigen  land blijven werken. De jongens kiezen vaak na de Senior Secondery School voor een ambachtelijk beroepsonderwijs timmerman of elektro- monteur dit zijn beroepen waarmee je in Gambia het meeste kans hebt op een baan.

 

Met dank aan alle sponsors die meedoen aan het school/kindproject van de stichting

Vicentius Vereniging

Stichting Madelief

Westside ‘s-Hertogenbosch René en Liselot

Die het mogelijk hebben gemaakt de kinderen door te laten leren na grade 9.