C.A.F.

CAF Children are The Future

Maar de ouders moeten het nu doen !!!

Al meer dan honderden jaren gaan  wij westerlingen er vanuit dat de ouders van de kinderen in Afrika/Gambia  geen middelen hebben om het onderwijs te betalen voor hun kinderen,  Alles wordt overgedragen van generatie op generatie, kinderen die worden gesponsord krijgen kinderen en deze worden ook weer gesponsord. Dat is niet de bedoeling, wij hebben hier verandering in gebracht.

Gelijkwaardigheid is een belangrijk aspect, “vooral tussen verschillende culturen”. De ouders betalen daarom zelf ook een bedrag voor het onderwijs van hun eigen kind. Dit geeft meer zelfrespect en aanleiding om goed uit te zoeken wat zij het beste vinden voor hun kinderen. Ouders willen zelf graag de verantwoording voor hun kinderen dragen, ook is het van belang dat zij inzichten krijgen in wat een kind kost, dit hebben zij nooit mogen ervaren, het werd vanzelfsprekend naar de blanke bevolking overgenomen.

Onderwijs is belangrijk maar wij westerlingen maken het onderwijs te belangrijk.

Er moet wel een toekomst voor zijn, onlangs kreeg de stichting een aanvraag van studenten voor studenten, zij wilde een bedrag geven voor een opleiding van 100 ICTers maar er is nauwelijks elektriciteit, er zijn geen computers beschikbaar er zijn geen banen voor ICTers. Het land heeft andere beroepen nodig.

 

Contacten met de ouders zijn belangrijk.

Ouders laten weten dat er werkers nodig zijn, loodgieters, timmermannen, electromonteurs, met deze beroepen kun je wel altijd geld verdienen.

 

Children Are the Future voorheen Child Alone Foundation, is de eerste kleuterschool waar de stichting de ouders helpt met een extra bijdrage voor het onderwijs van hun kinderen. Meer dan 100  kinderen hebben met deze samenwerking het hele onderwijs kunnen doorlopen.In 2014 zijn er 78 kinderen geslaagd

 

De eerste kinderen naar de Lower Basic School

De Lower Basic is een gemeenteschool. Door gebruik te maken van deze gemeentescholen gaan we niet voorbij aan regels en wetten die er al zijn.

Scholen blijven in handen van de bevolking zelf.