Waarom een school bouwen als er al zoveel gemeentescholen zijn?

De stichting bouwt alleen kleuterscholen, deze zijn er niet in Gambia, het is makkelijker om van de kleuterschool door te gaan naar het gratis onderwijs. Wanneer kinderen geen ouders hebben of in een ernstige arme situatie leven krijgen zij steun van de stichting via een particuliere sponsor.

De kleuterscholen zijn een bron van inkomsten er is werkgelegenheid voor leerkrachten en bouwers. Schoolmaterialen worden in eigen land gekocht.

De ouders betalen tijdens de kleuterschool zelf het onderwijs, zo worden zij vanzelf betrokken bij het naar schoolgaande kind en is de overstap naar de basisschool makkelijker. De school heeft dan ook een financieel draagvlak.

Waarom maakt de stichting alleen gebruik van de gemeentescholen?

In elk land heb je arme en rijke mensen, zo is dat ook in Gambia, Privé scholen zijn erg duur, dit kunnen de  meeste mensen in Gambia niet betalen, hier gaan meestal de kinderen van ministers of advocaten naar toe.

Wanneer er kinderen van een armere familie op deze scholen terecht komen door sponsoring krijgen ze vaak problemen. De kinderen willen dan ook betere schoenen, een mobiele telefoon of IPad, op sommige privé scholen is dit zelfs verplicht. de kinderen gaan dan schooien bij de sponsor en daar zijn de meeste sponsors niet van gediend. Ze stoppen met de donatie. Het kind heeft dan helemaal niets meer. Dit leidt tot meer armoede.

Wat al in eigen land is, kan je als buitenstaander niet negeren, dit is erg denigrerend voor de bevolking. In Nederland was het ook zo 100 jaar geleden, zes jaar lagere school, daarna ging je gewoon werken.

 

 

Vanuit het gratis onderwijs kunnen kinderen = overgaan naar nog 3 jaar Upper basic en 3 jaar Senior Secondery School. Ook gemeentescholen. Dit is niet gratis, hier helpt de stichting de ouders om het totale onderwijs af te maken. Zo zijn er 78 kinderen geslaagd en hebben het hele onderwijs traject doorlopen. Samen met de ouders en de steun van particulieren donateurs en bedrijven.