Thomas Nursery School

De bouw van de Thomas Nursery is gestart in November 2008 in het plaatsje Bansang, 320 kilometer landinwaarts. Bansang is erg arm en ligt ver achter met de dorpen aan de kust die door de invloed van het toerisme en ontwikkelingshulp een voorsprong hebben op mogelijkheden tot onderwijs en werkgelegenheid. In Bansang zijn nog geen scholen er is geen apotheek, banken, of internet ………………    De bevolking van Bansang is heel erg blij met de bouw van de nieuwe school. Ze zien eindelijk een vooruitgang voor de toekomst van het dorp Bansang. De ouders zijn daardoor met veel enthousiasme betrokken met de bouw.

De maandelijkse kosten voor deze school zijn € 300,00 .

De keuken wordt nog niet meteen in gebruik genomen. Het is belangrijk dat de bevolking meegroeit met de vernieuwingen en veranderingen die plaats vinden. Zo kunnen zij op eigen wijze de school sturen en uit ervaring keuzes maken en verbeteringen aanbrengen voor de toekomst.

De Thomas nursery heeft 2 groepen kinderen, in de ochtend gaan de kinderen naar school van 9.00 uur tot 1200 uur en in de middag van 14.00 uur tot 17.00  uur. De groepen wisselen per week, in verband met de hitte in de middag. De kinderen van de ochtendgroep krijgen een lunch, verzorgd door de ouders van de kinderen. Vanaf november wordt er met één groep gestart. Vanaf deze maand kan de bevolking vanuit eigen inzichten te werk gaan en kan de school gaan groeien.