Angela Mierenmet naar Gambia

Angela krijgt een kans om 3 maanden naar Gambia te gaan en helpt één van onze projecten om structuur te brengen. Angela verblijft 3 maanden in Bansang, vanaf 25 maart tot 14 juni gaat zij samenwerken met de leraren van de Thomas Nursery

Per toeval ondekte zij de stichting

Ik heb 2 jaar vrijetijdsmanagement gedaan, maar dit was het eigenlijk niets voor mij, daar ben ik afgelopen zomer mee gestopt. Ik had geen idee wat voor een opleiding ik wilde gaan doen, ik zou iets met mensen willen gaan doen, misschien de PABO. Via mijn oom ben ik aan een full-time baan gekomen, ik wist al na een maand dat ik dit niet lang vol zou houden. Ik heb toen gedacht om naar het buitenland te gaan om te werken, maar ik wilde ook iets nuttigs doen.

Ik kan een heel eigen project gaan organiseren, de mensen in Bansang hebben behoefte aan structuur in het dorp. Het is er nogal arm en de mensen weten niet hoe ze structuur kunnen brengen in het organiseren en opruimen van oud vuil/grof vuil enz…. Hier is natuurlijk ook geld voor nodig en zij zijn nog steeds bezig met de eerste levensbehoefte, dus deze  toch belangrijke taak ga ik opzetten. Ik weet zeker dat ik de mensen enthousiast kan maken om dit voort te zetten als ik weg ga.

Alle materialen die nodig zijn koop ik in Gambia, de Gambianen kunnen dit dan ook steeds zelf aanvullen.

Wij hebben het idee om de jeugd en dorpelingen uit te nodigen op de Thomas nursery school, les in gezondheid en milieu.

De jeugd die mee wil doen aan de sportclub/voetbalteam kunnen hun sport tenue verdienen door mee te helpen aan het opruimen en ordenen van het dorp. Er wordt een leider gezocht die alle activiteiten voor een beter milieu op zich wil nemen voor de toekomst.

Wij gaan ze leren om met eigen middelen dit voort te zetten, zodat zij niet meer afhankelijk zijn van ons!!