Beroepsopleiding

De Kinderen die niet zijn geslaagd voor hun eindexamen, of ervoor kiezen niet door te leren heben de mogelijkheid een beroepsopleiding te volgen,

We hebben ervoor gekozen om kleine zelfstasndige bedrijfjes te steunen met wat zij nodig hebben aan bedrijfs- en productiemiddelen waaronder beter gereedschap en goede materialen. Vakmanschap is zeker te vinden in Gambia, maar het is zo jammer dat er weinig of geen hulp is om deze mensen vanuit hun eigen kracht te steunen om zo een eigen bedrijf te runnen waar ze ook van kunnen leven.

Uit Europese landen wordt met containers nog steeds veel meubilair en andere spullen waar behoefte aan is naar Gambia gezonden. Deze spullen kan de Gambiaan wel kant-en-klaar kopen maar worden tegen woekerprijzen aangeboden. Zo blijven de eigen mensen die voldoende vakmanschap in zich hebben aan de kant staan. Ze doen geen ervaring op en blijven achter met hun vakmanschap.

Marie Schellekens van Timflex heeft al onderzoek gedaan naar wat er in Gambia te koop is aan timmergereedschap en materialen. Bijna alles is te koop in Gambia.

Wanneer de stichting bv een timmerbedrijf steunt wordt dit tevens een stageplaats voor de jonge leerlingen. Deze kunnen als eindexamen bv een artsenpraktijk inrichten of meubulair voor een school. Zo snijdt het mes aan twee kanten.